Houdini act Hameetman / Knappe bekerzege

door Roel Pruysen

Frank en Henk voeren de ranglijst aan, met daar achter twee opmerkelijke namen te weten Eelco en Manuel. Gaat het dit jaar misschien het jaar voor Eelco worden? John en Johan zijn niet goed begonnen aan de competitie, maar zullen waarschijnlijk nog gaan stijgen op de ranglijst. Opmerkelijk was de nederlaag van Chris . Vorig jaar nog zonder verliespartij, maar nu direct in zijn eerste partij van dit seizoen kopje onder tegen Ed.

Hoe anders is het in groep B. Roel Pruysen ging na drie zeges op rij riant aan kop, maar door zijn laatste twee partijen te verliezen is hij inmiddels ingehaald door Saro en Hans Hameetman. Saro blijft zijn potjes winnen en staat momenteel bovenaan. Kort daar achter staat niemand minder dan Hans Hameetman. Hans leek zijn partij tegen Piet van de Berg te verliezen, maar door een ware Houdini act wist Hans te ontsnappen en er zo een remise uit te slepen.De schoorsteenmantel bij Hans thuis staat al jaren te wachten op een prijs. Mevrouw Hameetman wordt een beetje moedeloos van die lege plekken op de schoorsteenmantel. Om Hans te prikkelen om een beker te winnen heeft ze nu een foto van Hans z’n schoonmoeder op de schoorsteenmantel gezet en gezegd dat deze foto pas weggaat als Hans thuis komt met een beker.

Frans Brekelmans heeft de ban verbroken en zijn eerste partij van dit seizoen gewonnen. Met veel bravoure liep hij vervolgens door de zaal en met de woorden ” de competitie is voor mij nu pas begonnen en er zullen nog vele overwinningen volgen” ging hij naar huis.

Er stond vandaag ook een RSB-bekerwedstrijd op het programma. Ons team nam het op tegen Shah Mata, een sterke tegenstander. Met een mooie 2,5 – 1,5  werd er gewonnen en gaan we door naar de volgende ronde. Een goed resultaat van Henk, Charles , Frank en Frank. Beide Franken wisten hun partij te winnen en Charles speelde remise.