De wraak van Charles . . . . .

Door Roel Pruysen.

Afgelopen dinsdag was het onze eerste snelschaak-avond van het seizoen. We spelen ieder seizoen drie avonden om de titel snelschaak-kampioen. Voor een ieder geldt dat de twee hoogste scores tellen.

Dus hebben de leden die de eerste avond niet meededen, nog steeds kans om voor de titel te spelen.

In groep A heeft Charles Kuijpers direct laten zien dat er met hem niet te spotten valt. Vorig jaar konden we hem nog op slinkse wijze uit de stand verwijderen, maar de wraak van Charles zal smaakte zoet. Charles scoorde maar liefst 6,5 punt uit 7 ! 

Deze avond bleef enkel Frank Plomp in het spoor van Charles met 6  punten uit 7.

Titelhouder Henk van Gemerden, met slechts 5 punten , zal de volgende twee avonden uit een ander vaatje moeten tappen wil hij zijn titel prolongeren.

Voor het eerst wordt er dit seizoen ook een aparte stand voor de groep B spelers bijgehouden. In deze groep heeft Eddy Tilimian de leiding genomen met 4 punten uit 7 . Een prima start voor Eddy !

Nummer twee in groep B staat momenteel, Lex van Asperen. Dit mag toch wel een verrassing genoemd worden. Lex, een tijdje uit de running geweest en bepaald geen snelschaak talent , haalde maar liefst 3,5 punt uit 7.  Ook voor Lex een uitstekende prestatie.

Misschien waren niet alle B-spelers op de hoogte van een aparte groep B stand en zullen ze , nu ze dit weten, zeker bij de volgende twee rondes de messen slijpen.