Charles Kuijpers komt op stoom.

Door Roel Pruysen.

De strijd om het kampioenschap is nu echt begonnen. Henk van Gemerden bezit nog steeds de eerste plaats. Na eerst 43 keer remise gespeeld te hebben, heeft Charles Kuijpers zijn laatste drie wedstrijden gewonnen en nadert Henk met rasse schreden. Het lijkt erop dat er drie mannen gaan strijden om de titel: Frank Plomp en de twee eerder genoemde spelers. De rest van de groep A spelers mogen voor plek 4 gaan strijden.

In groep B heeft Jan Hauwert op niet misselijke wijze de koppositie overgenomen van Roel Pruysen. Jan blijft de laatste tijd maar winnen ( in totaal al 7 keer ). Wie gaat Jan in deze vorm tegenhouden? Aan de bar krijgt hij al praatjes en ziet zichzelf zijn koppositie niet meer weggeven. Hans Hameetman, Saro en Roel gaan zeker alles geven om Jan nog in te halen. Outsiders als Henk Pasveer en Fred Singewald hoeven niet bang te zijn om een uitnodiging van het Tata Steel toernooi te krijgen, want zij bakken er dit seizoen niet veel van en ik reken ze derhalve niet mee als concurrenten voor de titel. 

Aanstaande dinsdag wordt er geloot voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Klaas, Charles, John, Hendrik, Gerrit, Roel, Johan en Henk van Gemerden hebben zich geplaatst voor deze kwartfinale. Voor deze loting zal Chantal Janzen naar de Cascade komen om te bepalen wie het tegen elkaar gaan opnemen. Tot Dinsdag!