Gerrit in de war na romantische dagen met mevrouw de Graaf.

Door Roel Pruysen.

Vorige week bekeek ik de stand van onze competitie en zag toen een paar opmerkelijke dingen.

Frank van Manen, die dit seizoen helaas nog niet heeft kunnen spelen staat met nul partijen op een keurige derde plaats.

Onze vriend Henk Pasveer, ook al een tijdje in de lappenmand en ook nul partijen gespeeld staat ook derde, maar dan wel derde van onderen!?

Rara, hoe kan dat allemaal, waar is onze wedstrijdleider Gerrit allemaal mee bezig. Bij navraag roept hij wat over ‘zwitsers systeem” en als je teveel klaagt bij Gerrit dreigt hij met puntenaftrek of hij deelt je de komende twee weken in tegen Henk van Gemerden en Frank Plomp.

Ik heb Frank Plomp wel eens gevraagd om mij het ‘zwitsers systeem’ uit te leggen. Maar na een paar minuten kon ik hem al niet meer volgen en nog een paar minuten later had ik het idee dat Frank zichzelf ook niet meer kon volgen.

Bij ‘zwitsers systeem’ , denk ik aan het gezegde ” zo betrouwbaar als de Zwitserse Bank “, maar daar heb ik bij het zien van onze stand mijn vraagtekens bij.

Vorige week was Gerrit met mevrouw de Graaf een paar daagjes op stap en kon daardoor niet schaken.

Hij regelde nog wel even vlug het programma, zodat wij wèl konden schaken. Maar stuurde, toen zijn tripje met mevrouw de Graaf over was, wel doodleuk een appje dat onze startpunten in mindering waren gebracht.

De schaakleden die nog maar een paar punten hadden verzameld waren hier niet blij mee en hoopten maar dat ze niet in de min kwamen te staan. Maar daar heeft Gerrit maling aan.

De indeling was afgelopen dinsdag verrassend. Het leek wel of het hele systeem in de war was. Ja, dat ‘zwitsers systeem’ ! Laaggeplaatste spelers moeten opeens tegen de bovenste spelers spelen.

Iedereen in paniek , behalve Gerrit. Althans ??

Voor de wedstrijden beginnen speelt Roel nog even een partijtje tegen Gerrit en ondanks dat Roel een paard en een toren achter staat zet hij Gerrit schaakmat! Daarna had Gerrit zich ingedeeld tegen Jan Hauwert. Dat ‘zwitsers systeem’ zorgt voor hem wel opvallend vaak voor een makkelijke wedstrijd. Maar helaas voor Gerrit, ook deze partij gaat verloren.

Ik weet niet wat Gerrit tijdens het uitje met mevrouw de Graaf allemaal gedaan heeft, maar beter schaken gaat hij er in ieder geval niet van.

Rijkhalzend keek ik deze week uit naar de nieuwe stand! Opeens zie ik dat Henk Pasveer is opgeklommen naar een plaats bij de eerste 10. Goed gedaan Henk!

Topspelers zoals John, Manuel en Rocky zijn onderaan de ranglijst beland. Gelukkig staan Henk en Frank nog wel bovenaan.

En Gerrit, die staat met één gewonnen partij ergens in het midden. Ben benieuwd wat hij de komende week weer uit zijn hoge hoed tovert.

Maar ondanks dit alles is Gerrit al jaren de beste wedstrijdleider die we hebben gehad !!

Voor uitslagen en standen zie onze website !!