Roel speelt Spaans met de Franse slag . . . . .

Door Roel Pruysen.

Dinsdagavond 19.00 uur. Ping! Een appje van Gerrit met de indeling van de wedstrijden. Ik moet tegen Jan Hauwert. Dat moet lukken flitst er door mijn hoofd. Zeker nadat ik van de week hoorde dat Jan met lessen “Spaans” is begonnen, terwijl hij altijd naar Frankrijk op vakantie gaat. Van iemand , die niet weet wat voor taal ze in Frankrijk spreken, ga ik toch zeker niet verliezen!!

Ik neem me voor het voor de wedstrijd hier niet met hem over te hebben. Eigenwijs als hij is , zal hij waarschijnlijk toch volhouden dat ze Spaans spreken in Frankrijk. En zal hij proberen mij hierdoor uit mijn concentratie te halen.

Na zo’n 10 zetten voel ik steeds meer dat deze partij voor mij niet verloren kan gaan ! Jan attendeert mij erop dat hij nog steeds 1.30 uur op zijn klokje heeft staan en dat ik al meer dan 10 minuten heb verspeeld. Ja, als je niet kan denken, heb je ook geen bedenktijd nodig Jan! Deze Cruyffiaanse spreuk ligt me op de lippen.

Maar ja, jullie kunnen het al raden, doordat ik naast mijn schoenen ging lopen en dacht dat ik de overwinning al binnen had, kreeg ik het deksel op mijn neus. Plots ben ik een loper kwijt en niet veel zetten later pent Jan met een paard mijn Dame , Koning en Toren . Opgeven is nog mijn enige optie en dus zitten we niet veel later aan de stamtafel.

Aan de stamtafel is het al snel duidelijk wie er deze avond gewonnen heeft. Doorgaans hebben de winnaars het hoogste woord. Het is altijd lekker als er gevraagd wordt wat je gedaan hebt en je kunt zeggen dat je gewonnen hebt.

Dat loopt deze avond anders voor Hans Hameetman.  Hans komt na zijn partij tegen Rocky goed gehumeurd aan de stamtafel zitten. Klaas Bax en Jan Hauwert hebben, terwijl ze nergens verstand van hebben, overal een mening over. Saro zit mompelend aan een bakje thee. Frans zit te oreren dat hij de economische problemen van het land zo zou kunnen oplossen en Gerrit zit zijn zonden te overdenken.

Maar niemand vraagt aan Hans wat hij gedaan heeft. Hoe frustrerend is dat? Heb je gewonnen van Rocky en niemand vraagt aan je wat je gedaan hebt. Na wat geschuifel op zijn stoel gooit Hans zelf maar over de stamtafel dat hij gewonnen heeft.

Volgende week zullen we het weer vragen Hans! Maar ja, dan zal hij wel weer verloren hebben.

Voor de stand en uitslagen zie onze website !