Competitie nu echt losgebarsten

Door Roel Pruysen.

In alle regionen van de rangschikking is er volop strijd. Allereerst bovenin. Frank Plomp heeft de koppositie overgenomen van Henk van Gemerden. Frank won zijn partij tegen Johan.

Zijn directe concurrenten  voor de titel, te weten Henk van Gemerden, Charles Kuijpers, Frank van Manen en John speelden allemaal remise.

Gerrit de Graaf , vorig jaar nog bovenin meedraaiend, is in geen velden of wegen te zien en bungelt inmiddels rond de twaalfde plaats.

In groep B heeft Roel Pruysen afstand genomen van zijn concurrenten.

Alhoewel het zeer opmerkelijk is dat Lex van Asperen, zonder nog maar een wedstrijd te spelen, erg hoog op de ranglijst staat. Het moet jaren geleden zijn dat Lex zo hoog heeft gestaan.

Als ik hem was zou ik nog maar een tijdje wegblijven; je zou zomaar kampioen kunnen worden.

Van dit laatste meen ik natuurlijk helemaal niets ! Het zou heel fijn zijn als Lex binnenkort weer kan komen schaken; we missen hem allemaal; vooral de dames achter de bar in de Cascade.

Onderin het klassement is het ook ongekend spannend. Tesha heeft zich afgemeld i.v.m. studie en doet dus eigenlijk niet meer mee. Rozmik haalde een belangrijke overwinning op Tjerk en passeert hem in de stand. Frans blijft een beetje sukkelen en is nu gezakt naar de laatste plaats. Samen met Joop mogen deze vier het voorlopig uitvechten daar onderin !